Wanneer je ernstige psychiatrische klachten hebt en daarom weinig prikkels kunt verdragen, dan is het fijn om je eigen wereld zo klein mogelijk te houden. Dat is overzichtelijk en het geeft rust. Soms is het echter niet mogelijk om thuis deze rust te vinden en is het nodig om tijdelijk te worden opgenomen voor behandeling.

Als je bij onze locatie Bloemendal in behandeling komt, heb je een plek voor jezelf waar je tot rust kan komen en waar 24/7 verpleegkundige hulp bij je in de buurt is. De afdeling bevindt zich op één van de etages binnen het zorgcentrum Bloemendal en ligt in de wijk Borgele, op 10 fietsminuten van het centrum van Deventer. Je behandeling vindt dus plaats middenin het dagelijks leven van de stad.

Binnen de locatie Bloemendal heb je de beschikking over een eigen zit-slaapkamer met eigen sanitair. Er zijn twee gemeenschappelijke huiskamers, waar gezamenlijke activiteiten kunnen worden ondernomen en samen wordt gegeten. Onze medewerkers hebben één-op-één contact met jou.

Samen met je behandelaar en eerst verantwoordelijke verpleegkundige (EVV-er), maak je een behandelplan waarin specifiek staat omschreven hoe je behandeling en dag invulling zullen worden vormgegeven. Je wordt begeleid op het gebied van werken, leren, medicatie, zingeving en zelfzorg. De duur van de behandeling wordt afgestemd op je eigen proces.

Deze locatie heeft plek 16 cliënten.