Dimence Groep wordt vanaf 1 januari 2021 een rookvrije organisatie waarin gezond en veilig gewerkt en verbleven kan worden. Concreet houdt dit in dat de Dimence Groep op den duur rookvrij is en er niet meer wordt gerookt in de gebouwen en op de terreinen van de Dimence Groep en in het zicht daarvan. Alleen op bepaalde plekken in de klinieken wordt nog een uitzondering gemaakt voor de patiënten.

Vitaliteit

De Dimence Groep vindt het belangrijk dat medewerkers vitaal, gezond en duurzaam aan het werk kunnen blijven en zet zich in om de vitaliteit van medewerkers te vergroten. Een gezonde leefstijl en een gezonde en veilige werkomgeving waar rookvrij kan worden gewerkt, vormt daarbij een essentieel onderdeel. Het bijdragen aan het nemen van de eigen regie over het naleven van een gezonde leefstijl kan een aanzienlijke gezondheidswinst opleveren voor cliënten. Dit past bij de ambitie van de Dimence Groep op dit gebied.

Stoppen met roken is een stap naar een gezonder leven. Medewerkers, patiënten en cliënten worden geholpen met stoppen met roken met als uitgangspunt dat roken een verslaving is, dat om een eigen aanpak vraagt.