Opleiding tot GZ Psycholoog

Als gezondheidszorgpsycholoog ben je, volgens artikel 3 wet BIG, een generalistische professional die zelfstandig werkt in een van de sectoren van de gezondheidszorg en die optreedt als behandelaar van psychische problemen, o.a. bij problemen in de persoonlijke levenssfeer, lichamelijke ziekten of invaliditeit. Je bent bij uitstek een generalist, net als de arts. Je krijgt een brede kennis van het hele veld van psychische problemen. Daardoor kan je accurate psychodiagnostiek doen, gericht indiceren en doelmatig behandelen of verwijzen.

De opleiding

De GZ-opleiding is een 2 jaar durende studie waarbij de psycholoog in de praktijk werkt en een dag in de week scholing krijgt. Momenteel is er een GZ-opleiding met het accent kinderen/jeugdigen en een opleiding met het accent volwassenen/ouderen. In de opleiding doe je bij voorkeur ervaring op in minimaal twee behandelsettingen. Opleidingsplaatsen zijn gesitueerd binnen de stichting Jeugd, de basis GGZ, de specialistische GGZ (Angst & Stemming, Ontwikkelingsstoornissen, Ouderen, Langdurige zorg, generalistische regioteams) en de forensische psychiatrie.

De Dimence Groep kenmerkt zich door een goed opleidingsklimaat. De diversiteit aan behandelsettingen biedt uitgebreide leermogelijkheden. Je ontvangt begeleiding van ervaren en betrokken supervisoren en werkbegeleiders, vanuit het idee: “van opleiden wordt iedereen beter!&rdquo

Praktijkbegeleiding

In elke opleiding wordt je ondersteund door ervaren praktijkopleiders. Alle praktijkopleiders worden ondersteund door Tonnie Prinsen, P-opleider. Waarnemend P-opleider is Inez Oosterholt-Ogink.

Wat zeggen opleidelingen?

'Samenvattend is het vooral de persoonlijke ontwikkeling die ik mag doormaken, gecombineerd met de overvloed aan kennis en ervaringen die de organisatie mij biedt, wat Dimence voor mij de juiste werkgever maakt.' - Meral Kip-Seyhan, psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog. Lees meer over de ervaring van Meral.

Meer informatie?

Secretariaat P opleiding:

Laura Scheltinga

T 038-456 57 44 (maandag, dinsdag en donderdagochtend)

l.scheltinga@dimencegroep.nl

Accepteer eerst de cookies

Voordat u video's op onze site kunt bekijken moet u eerst akkoord gaan met onze cookievoorwaarden.

Ja, ik ga akkoord Meer informatie