Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu
Afbeelding
foto psychiater

Opleiding tot psychotherapeut

Wij geloven in de kracht van mensen om te leren en zich te ontwikkelen. Hierin willen wij jou ook ondersteunen. Geïnteresseerd? Lees hier dan alles over jouw opleidingsmogelijkheden bij Dimence Groep.

Psychotherapeut

Als psychotherapeut ben je opgeleid in het onderzoeken en het behandelen van psychische klachten volgens meerdere theoretisch-wetenschappelijk gefundeerde psychotherapeutische methoden. Zo kun je stemmingen, gedragingen en houdingen van een persoon (of systeem) met een psychische stoornis, afwijking of klacht beïnvloeden, met als doel deze te doen verminderen of verdwijnen. Voor deelname aan de opleiding tot psychotherapeut bij de Dimence Groep is een registratie als GZ-psycholoog vereist. 

De opleiding

De opleiding tot psychotherapeut neemt 3 jaar in beslag en kent 2 accenten; die van kinderen/jeugdigen en volwassenen/ouderen. Tijdens de opleiding ben je werkzaam in verschillende teams en behandelsettingen. Onder supervisie bekwaam je je in de uitvoering van psychotherapie bij diverse stoornissen en doelgroepen. Het is mogelijk om dit te combineren met het behalen van het lidmaatschap van een specialistische psychotherapievereniging. 

De Dimence Groep kenmerkt zich door een goed opleidingsklimaat. De diversiteit aan behandelsettingen biedt uitgebreide leermogelijkheden. Je ontvangt begeleiding van ervaren en betrokken supervisoren en werkbegeleiders, vanuit het idee: “van opleiden wordt iedereen beter!” 

Praktijkbegeleiding 

In elke opleiding word je ondersteund door ervaren praktijkopleiders. Alle praktijkopleiders worden ondersteund door Tonnie Prinsen, P-opleider. Waarnemend P-opleider is Inez Oosterholt-Ogink. 

Meer informatie?

Neem contact op met Laura Scheltinga via 038-4565744 of mail naar l.scheltinga@dimencegroep.nl.