Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu
Afbeelding
Foto verpleegkundigen DG

Opleiding tot Social Work – ggz-agoog (Duaal)

Wij geloven in de kracht van mensen om te leren en zich te ontwikkelen. Hierin willen wij jou ook ondersteunen. Geïnteresseerd? Lees hier dan alles over jouw opleidingsmogelijkheden bij Dimence Groep.

Jouw pad naar een carrière in de geestelijke gezondheidszorg!

De Dimence Groep biedt een unieke duale opleidingsplaats voor aankomende Social Work - ggz agoog professionals. Combineer werken en leren binnen onze toonaangevende ggz-instelling en zet je eerste stappen in een betekenisvolle carrière.

Wat ga je doen?

De ggz-agoog biedt behandeling, ondersteunt en begeleidt cliënten in de dynamiek tussen individu en samenleving bij het herstellen van een psychische aandoening en het (weer) integreren in de samenleving. 
Als leerling social work - ggz agoog word je in een multidisciplinair team opgeleid voor een afwisselend en verantwoordelijk vak, waarin het contact met de cliënt voorop staat. 

De social worker – ggz agoog is degene die met de client en het netwerk werkt aan stabilisatie en mogelijk herstel en het vergroten van de participatie in de samenleving. Daarnaast werk je aan het herkennen en stimuleren van het benutten van de eigen kracht van cliënten. Je maakt in overleg met andere disciplines afspraken en plannen met de cliënt over de behandeling. Denk aan systeembenadering, herstel en rehabilitatie, outreachend werken, (basis)kennis van medicatie en begeleidingstechnieken, zoals motiverende gespreksvoering, werken aan gedragsverandering en oplossingsgericht werken.
 
Je probeert een veilige en vertrouwde omgeving te scheppen. Soms betekent het dat je moet onderhandelen over de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor de patiënt. Door het intensieve contact dat je hebt met de patiënt ben je een belangrijke bron van informatie voor andere behandelaars, bijvoorbeeld de psycholoog of de psychiater. Je taken zijn observerend, begeleidend, verzorgend en coördinerend van aard. 

De opleiding

De verkorte duale opleiding tot bachelor Social Work met profiel zorg; ggz-agoog duurt 2 jaar. We bieden opleidingsplaatsen aan voor leerlingen Social Work startend in het 3e leerjaar van de opleiding met het uitstroomprofiel ggz-agoog. Tijdens de opleiding doe je twee jaar ervaring op met minimaal twee verschillende patiëntencategorieën binnen de Dimence Groep.

Als je de opleiding Social Work met profiel zorg en uitstroomrichting ggz-agoog hebt gevolgd dan kan je je laten registreren als ggz-agoog en ben je declarabel om te werken in de zorg.

Wat bieden wij?

  • Een combinatie van werken en leren met behoud van salaris.
  • Investering in jouw opleiding door Dimence Groep.
  • Een werkweek van 24 tot 28 uur, aangevuld met 8 uur studie.
  • Dimence Groep werkt in dit duale traject samen met Hogeschool Saxion, Viaa en Windesheim. 
  • Klaar met de opleiding? Er zijn tal van mogelijkheden binnen de Dimence Groep

Voor wie?

  • Studenten bezig met hun opleiding Social Work met focus op GGZ agoog.
  • Bij voorkeur kandidaten met een diploma MBO MZ/SPW niveau 4 of AD Social Work liefst met ervaring in de ggz.
  • Als je bewezen expertise hebt in de ggz en/of gerelateerde werkvelden is dat een pré.

Meer informatie?

Spreekt leren en werken als Social Worker in de GGZ jou ook aan en wil je meer weten? Voor al je vragen kun je terecht bij het team beroepsopleiding & stage via mail: beroepsopleidingen@dimencegroep.nl

Of kom een keer kennis maken en meelopen op een van onze locaties. Dit kun je doen via De Duik.