Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu
Afbeelding
g

Opleiding tot verpleegkundig specialist

Wij geloven in de kracht van mensen om te leren en zich te ontwikkelen. Hierin willen wij jou ook ondersteunen. Geïnteresseerd? Lees hier dan alles over jouw opleidingsmogelijkheden bij Dimence Groep.

De opleiding

De Stichting Dimence Groep biedt de driejarige (praktijk)opleiding tot GGZ Verpleegkundig Specialist aan, met perspectief op een carrière als verpleegkundig specialist in de GGZ. De opleiding tot Verpleegkundig Specialist includeert de opleiding tot Master Advanced Nure Practioner (MANP). Tijdens het praktijkdeel van de opleiding kun je je bekwamen in alle aspecten van de GGZ praktijk. Dimence Groep werkt hiertoe onder andere samen met GGZ instellingen in de regio met regionaal bekende instellingen in de jeugdpsychiatrie, psycho-geriatrie en forensische psychiatrie. 

Dimence groep heeft een uitstekende reputatie als opleidingsinstituut 

Met deze mastergraad op zak, heb je de bevoegdheid zelfstandig beslissingen te nemen als het gaat om het indiceren en zelfstandig uitvoeren van voorbehouden medische en verpleegkundige handelingen. Je combineert patiëntenzorg met taken in de kwaliteitszorg, zoals deskundigheidsbevordering, innovatie en onderzoek. Gedurende de opleiding werk je op 3 verschillende leerplekken en 2 verschillende doelgroepen. 

Wat we van je vragen 

Na een begin als B-verpleegkundige of HBO-V-er was je volgende stap het functioneren als senior of sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de klinische, semimurale of ambulante GGZ. Je bent professioneel en persoonlijk begeleider van cliënten en men kent je als een gedreven en succesvolle collega verpleegkundige. 

Tevens heb je grote interesse in verpleegkundige ontwikkelingen binnen de GGZ en wilt dit uitdiepen. Je gaat voor kwaliteit en baseert je handelen het liefst op collegiaal getoetste of wetenschappelijke inzichten. Het direct betrokken willen blijven bij de zorg voor cliënten is een belangrijke drijfveer om juist voor deze brede erkende beroepsopleiding tot specialist te kiezen. 

Man met pet en zakdoek
"Ik volg de opleiding tot Verpleegkundig Specialist GGZ. Vanaf 2000 ben ik werkzaam bij Dimence als Sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Het leuke van de huidige opleiding is o.a. dat ik in 3 jaar tijd op 3 verschillende plekken binnen de Dimence werk."
Léon, Verpleegkundig Specialist GGZ

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie en de opleiding tot Verpleegkundig Specialist kun je contact opnemen met Linda Kronenberg, V-Opleider (L.kronenberg@dimencegroep.nl).