Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu
"Een voorwaarde om tot een goede praktijk-leeromgeving te komen, is dat je werkgever deze condities creëert. Dit is bij de Dimence Groep, in samenwerking met de stichting Jeugd ggz, erg goed geregeld."
Demi
GZ-psycholoog
Vrouw oranje shirt

GZ-opleiding Kind en Jeugd

Mijn naam is Demi Lodeweges en ik ben in september 2017 gestart met de twee jaar durende GZ-opleiding Kind en Jeugd in Nijmegen via de Dimence Groep / Jeugd ggz. Ik ben de eerste week ondergedompeld in de opleiding doormiddel van een opleidingsweek, wat direct leidde tot een hechte GZ-opleidelingengroep en een fijn gevoel dat je midden in de opleiding zit. De combinatie van werken en leren voelt heel natuurlijk en prettig aan. Een voorwaarde om tot een goede praktijk-leeromgeving te komen, is dat je werkgever deze condities creëert. Dit is bij de Dimence Groep, in samenwerking met de stichting Jeugd ggz, erg goed geregeld. Daar waar je één dag in de week bezig bent met het aanleren van nieuwe en het verdiepen van huidige kennis op de universiteit, is het daarnaast erg prettig om de gehele week de lastigere onderwerpen, maar ook je behaalde successen te kunnen bespreken tijdens supervisies en de werkbegeleiding die in overleg met jou georganiseerd worden vanuit de Dimence Groep / Jeugd ggz. 

Ruimte om te leren

Er wordt veel ruimte gecreëerd om te leren en het is fijn om de ruimte te krijgen bij jezelf als persoon stil te kunnen staan bij hoe je jezelf voelt in je werk, maar ook bij hoe je jezelf aan het ontwikkelen bent. De voorzieningen zijn daarbij uitstekend: er wordt door de Dimence Groep / Jeugd ggz tijd vrij gemaakt om vier uur per week, op het werk, tijd te besteden aan studietijd en daarnaast kan alle literatuur verkregen worden via de interne bibliotheek. Ook wanneer boeken niet beschikbaar zijn omdat ze al zijn uitgeleend aan andere opleidelingen, wordt er door de medewerkers van de bibliotheek fijn meegedacht naar oplossingen. De mogelijkheden voor veranderingen en nieuwe ervaringen zijn daarbij erg ruim binnen de Dimence Groep / Jeugd ggz. Of je nou op zoek bent naar andere supervisoren of wanneer je wilt meelopen op een andere afdeling: het kan snel en gemakkelijk geregeld worden. Dit zorgt ervoor dat je ook echt generalistisch kunt worden opgeleid. Daarbij zijn er praktijkopleiders bij wie je snel terecht kunt wanneer je de voortgang van je opleiding wilt bespreken en/of wanneer je tegen moeilijkheden aanloopt. Ook worden er regelmatig symposiums en meetings met andere opleidelingen binnen de Dimence Groep georganiseerd, waardoor je onderling ook ervaringen en leuke verhalen kunt uitwisselen. 

Groei

Ik merk dat ik tijdens de GZ-opleiding groei als werkend psycholoog, collega en persoon, en dat dit mede mogelijk wordt gemaakt door de condities en voorzieningen die door de Dimence Groep / Jeugd ggz worden gecreëerd. Het is een geweldige leer-werkervaring, waarin ‘ups-and-downs’ voorkomen, maar die het allemaal stuk voor stuk waard zijn. De ‘ups’ om van te genieten, de ‘downs’ om van te leren. Dus wanneer er zich een kans voordoet om te starten met de GZ-opleiding bij de Dimence Groep / Jeugd ggz, zou mijn advies zijn: “Grijp het met beide handen aan!”. 

Demi heeft inmiddels de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond.