Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu
"Ik heb de HBO-V duaal opleiding gevolgd aan Saxion Hogeschool en binnen Dimence Groep. Het was een leerzame, leuke maar ook pittige tijd. Ik werkte 28 uur per week en ging 1 keer per week naar school, ik heb geen moment spijt."
Erna
Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
Jonge vrouw met hoody

Een leerzame, leuke maar ook pittige tijd

"Ik heb de HBO-V duaal opleiding gevolgd aan Saxion Hogeschool en binnen Dimence Groep. Het was een leerzame, leuke maar ook pittige tijd. Ik werkte 28 uur per week en ging 1 keer per week naar school. Op school volgde ik colleges en maakte ik zowel individuele als project opdrachten. Vakken die wij zoal hadden waren psychopathologie, professionalisering, kwaliteitszorg, intervisie, medisch rekenen. Verder kregen we les in klinisch redeneren, Evidence Based Practice, communicatievaardigheden en werkbegeleiding." 

Een kijkje in de verschillende keukens van Dimence

"Mijn stages liep ik bij Dimence en ik wisselde elk half jaar of jaar van afdeling. Hierdoor heb ik veel verschillende afdelingen doorlopen. Dat verbreedde mijn wereld als leerling en zo kon ik een kijkje nemen in verschillende keukens van Dimence. Erg leuk! Ik heb een jaar ambulant gewerkt als leerling verpleegkundige. De patiënten waren in crisis of hebben een psychiatrische kwetsbaarheid. Ik ondersteunde hen op verschillende levensgebieden, zoals dagbesteding, psychische en lichamelijke gezondheid, wonen en financiën en relaties. Afhankelijk van wat er nodig is. Door de inzet van deze behandeling kan een opname verkort of voorkomen worden. Dat betekent dat ik nauw contact onderhield met mijn patiënten en met familie en betrokkenen en zicht hield op medicatie-inname of toedienen. Als het nodig was konden we vanuit het team de zorg opschalen naar dagelijks contact of andere disciplines inzetten. In crisissituaties bespraken we in teamverband hoe de situatie te benaderen en het bepalen van de interventies. De contacten bestonden uit ondersteunende gesprekken waarin ik zelf ook creatief als leerling mocht zijn en ik met de patiënt een stukje ging wandelen, sporten of een kop koffie ging drinken. Als het even kon, zocht ik actief contact met de familie. Belangrijk, want het is prettiger voor mij als leerling hbo-v en voor betrokkenen om zorg te delen." 

Betrokken studiebegeleiders

"Ik werkte als leerling hbo-verpleegkundige vaak in een hecht team, waarin we goed samenwerken, maar ook kritisch naar elkaar kunnen zijn. Op iedere werkplek werd ik ondersteund door mijn werkbegeleiders. Wat ik als erg prettig heb ervaren is dat de studiebegeleiders van Dimence Groep ook nauw betrokken met je zijn. Je opdrachten en persoonlijk ontwikkelingsplan lopen als een rode draad door de studie heen. Regelmatig had ik een leerlingenbijeenkomst waarbij er een casuïstiek werd besproken." 

Werk dat ertoe doet

"Het mooie van dit werk is dat wij voor mensen het verschil kunnen maken. Daar hebben we grote vrijheid in, in de meeste gevallen beslis je samen met de patiënt wat er nodig is of moet je een inschatting maken van de ernst van een situatie. Dat je veel verantwoording hebt dat maakt ook dat je werk er toe doet. In 2017 heb ik mijn diploma voor HBO-verpleegkunde ontvangen. Ik ben een erg gedreven en enthousiaste verpleegkundige en heb geen dag spijt gehad van deze keuze." 

Erna is inmiddels doorgegroeid naar sociaal psychiatrisch verpleegkundige binnen Dimence Groep.