Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu
"Ik vond dat ik als afgestudeerde ggz-agoog nog de ervaring mistte om gelijk aan de slag te gaan in de praktijk bij een vaste werkgever. Ik was opzoek naar diepgang en wilde in aanraking komen met meer verschillende doelgroepen binnen de ggz."
Joris
Vakantiekracht
Verpleegkundige met bril

Vakantiekracht binnen Dimence Groep 

Geld verdienen én werkervaring opdoen in de ggz? Het kan als vakantiekracht binnen de Dimence Groep. 

Maak kennis met Joris, 28 jaar en twee jaar geleden afgestudeerd als ggz-agoog op de opleiding Social Work. Joris heeft ervaring opgedaan in de ggz door via het interne flexbureau Dimatch aan de slag te gaan als vakantiekracht. 

‘Vanuit mijn opleiding heb ik een aantal stages gelopen. Mijn stages waren altijd op één locatie en met één doelgroep. Ik vond dat ik als afgestudeerde ggz-agoog nog de ervaring mistte om gelijk aan de slag te gaan in de praktijk bij een vaste werkgever. Ik was opzoek naar diepgang en wilde in aanraking komen met meer verschillende doelgroepen binnen de ggz. Door als vakantiekracht via Dimatch te werken heb ik de zomer optimaal kunnen benutten door in aanraking te komen met meer doelgroepen dan tijdens mijn verschillende stages. Ik sta zelfverzekerder in mijn schoenen door de ervaring die ik heb opgedaan in de praktijk.‘ 

Net als Joris aan de slag als Vakantiekracht? 

Bekijk de vakantiewerk vacatures

Joris heeft het werken als vakantiekracht als prettig en leerzaam ervaren. Je wordt goed ondersteund door collega’s waardoor je uiteindelijk van betekenis kan zijn voor cliënten. 

‘Het prettige aan het werken als vakantiekracht bij Dimatch vond ik de flexibiliteit van werken. De vrijheid om zelf aan te geven welke dagen of delen van de dag je kan werken sprak mij zeer aan. Ikzelf ben echt geen ochtendmens en doordat je flexibel kan roosteren, heb ik in mijn periode als vakantiekracht maar een enkele keer een ochtenddienst gedraaid. 

Verder werk je als vakantiekracht op één of twee afdelingen, afhankelijk van je ervaring. Je kunt je voorstellen dat dat best spannend kan zijn voor het eerst. Ik vond het daarom fijn dat de collega’s op de afdeling mij voor de dienst een rondleiding gaven, uitleg gaven over wat voor afdeling het is en welke cliënten er verbleven. 

Waar ik met fijne gevoelens aan terugdenk zijn de gesprekken tijdens het wandelen met de cliënten. Je merkt dat als je in een andere setting bent, sommige mensen veel opener zijn. Deze persoonlijke gesprekken zijn, voor mij als hulpverlener, een van de redenen dat ik voor het vak heb gekozen. Je raakt echt in contact met elkaar.’ 

Het is zeker aan te raden om als vakantiekracht aan de slag te gaan volgens Joris. Naast de ervaring die je opdoet, is de mogelijkheid er om na de vakantie te blijven als flexmedewerker. 

‘Ik raad het mensen zeker aan om te gaan werken als vakantiekracht bij de Dimence groep. Door mijn vakantiewerk binnen de Dimence Groep heb ik met mensen gewerkt die verschillende achtergronden hebben zoals mensen met ASS, verslaving, somatische problematiek en Korsakov. Hierdoor heb ik een beter beeld gekregen over het diverse werkveld in de ggz. Deze ervaring neem ik de rest van mijn carrière mee.’ 

‘Ikzelf ben na mijn vakantieperiode bij Dimatch gaan solliciteren voor een flexibel contract gedurende het hele jaar. Dat zegt genoeg lijkt mij.’ 

 

Joris werkt nu als sociaal pedagogisch werkende via Dimatch. Wil jij net als Joris geld verdienen én werkervaring opdoen in de ggz aankomende zomer? Lees de vacatures!