Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu
"Ik volg de opleiding tot Verpleegkundig Specialist GGZ. Vanaf 2000 ben ik werkzaam bij Dimence als Sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Het leuke van de huidige opleiding is o.a. dat ik in 3 jaar tijd op 3 verschillende plekken binnen de Dimence werk."
Léon
Verpleegkundig Specialist GGZ
Man met pet en zakdoek

Eigen initiatief wordt gezien en gewaardeerd 

De zorg is voor mij altijd interessant geweest, omdat je met mensen werkt. In ons werk gaat het veelal om mensen met problemen of met een bepaalde last. Voor mij zit de uitdaging van het werk in het helder krijgen, met patiënt en diens omgeving, wat de problemen zijn, wat de oorzaken zijn en waardoor ze in stand gehouden worden; puzzels maken noem ik het wel eens. Om dan vervolgens een weg naar verbetering/wenselijke verandering te volgen met elkaar, die aansluit bij de persoon in kwestie. Dit hele proces maakt het werk interessant en uitdagend. 

Ik heb gedurende de bijna 18 jaren, die ik nu bij Dimence werk, meerdere kansen gehad om me te bekwamen in verschillende functies. Ik heb meerdere opleidingen kunnen volgen, waarin de werkgever altijd wel op een of andere manier (een deel) faciliteerde. Ook heb ik 4 jaren lang een organisatie-breed project mogen leiden wat zich richtte op de beroepsgroep verpleegkundigen & verzorgenden van de Dimence Groep. Dit was een prachtkans en heeft me veel geleerd. 

Afwisseling houdt je scherp

In Hardenberg ben ik nu een jaar werkzaam, in het kader van mijn opleiding, binnen het ambulante veld in het specialistische team. Echter is het specialistische hier heel generalistisch. Je krijgt hier met verschillende psychiatrische en persoonlijkheidsproblematieken te maken. Dit maakt het werk heel afwisselend en het houdt je scherp. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er is veel bereidheid tot samenwerking. Omdat het een wat meer afgelegen locatie binnen de organisatie is, zit er ook een uitdaging in de verbinding houden met de organisatie. Er wordt hier ook een groot beroep gedaan op je eigen verantwoordelijkheid, binnen de kaders die door het management gegeven zijn, als het gaat om het organiseren van zorg. Ik vind het fijn werken om te zien dat iedereen hierin ook zijn/haar aandeel levert in Hardenberg. 

Kortom: op deze werkplek kun je veel leren in het behandelen van diverse psychiatrische ziektebeelden, waarin je zelf ook nog sturing kan geven aan wat je leert. Het is kleinschalig en biedt veel uitdaging, maar vraagt ook inzet. Eigen initiatief wordt gezien en gewaardeerd, samen delen is hier een belangrijk goed en samen lachen is wat hier vaak gebeurt.'' 

Léon is inmiddels afgestudeerd als Verpleegkundig Specialist ggz per 1 januari 2019.