Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu
"Elke stap die patiënten zetten, kan ik me plaatsvervangend trots om voelen."
Noortje
GZ-psycholoog
Frank

Wij zijn Dimence!

Hoi, ik ben... 

…Noortje van Vliet en ik werk als gz-psycholoog en onderzoeker bij Dimence op een afdeling binnen de specialistische ggz voor persoonlijkheidsproblematiek en complexe PTSS in Deventer. Als gz-psycholoog haal ik veel voldoening uit het contact met patiënten en vind ik het altijd weer bijzonder als mensen voldoende vertrouwen blijken te hebben, om hele persoonlijke, kwetsbare verhalen met mij te delen. 

Als onderzoeker maak ik mij hard voor het goed behandelen van (Complexe) PTSS, met behoud van oog voor het individu. Juist het identificeren van patiëntkenmerken, die mogelijk van invloed zijn op de uitkomst van een behandeling, vind ik belangrijk om uit te zoeken, zodat we zorg steeds meer op maat kunnen aanbieden.   

Mijn team... 

…bestaat uit verschillende soorten disciplines, waarbij altijd goed gekeken wordt naar ieders individuele kwaliteiten. Het bespreken van elkaars kwetsbaarheden en valkuilen is belangrijk in ons team, maar er wordt ook veel gelachen. Ik ervaar sterk dat we samen om patiënten heen staan, waarbij eenieder bereid is zich in te zetten voor goede zorg en voor elkaar. De behandelingen die we bieden zijn onder andere mentalisation based treatment, GIT-PD en verschillende soorten (bewezen effectieve) traumabehandelingen. 

Ik haal voldoening uit... 

…prettig contact met mijn patiënten en als het contact niet goed verloopt te onderzoeken wat ik zelf anders kan doen om het contact te verbeteren. Elke stap die patiënten zetten, kan ik me plaatsvervangend trots om voelen. Mijn onderzoek ben ik ook echt gestart naar aanleiding van een behandeling van een patiënte, waarbij ik me steeds meer ging afvragen of verdere stabilisatie haar überhaupt verder zou helpen of dat ik toch gewoon de trauma’s met haar moest doorploegen. Dat laatste ben ik gaan doen, maar toen ze niet lang daarna (om andere redenen) werd opgenomen, kreeg ik veel commentaar op dat ik haar trauma’s behandeld had. Dit is nu al enige tijd geleden en ondertussen is, mede door mijn onderzoek, directe traumagerichte behandeling heel normaal geworden binnen Dimence. Het geeft mij voldoening dat ik daaraan heb kunnen bijdragen. 

Mijn meest bijzondere moment binnen Dimence... 

…kan ik zo niet noemen. Ik ga (bijna) elke dag met plezier naar mijn werk en heb elke dag wel bijzondere momenten, zowel positief als negatief. Dit klinkt misschien cliché, maar het is echt waar! Ik heb gewoon het juiste vak gevonden en ik vind Dimence echt een hele fijne organisatie om dat vak te mogen uitoefenen. 

Als ik dan toch iets moet noemen, dan misschien de reden waarom ik mijn onderzoek gestart ben. Deze patiënte heeft bij mij de wil opgeroepen om echt uit te zoeken welke behandeling het beste werkt bij mensen met PTSS, naar aanleiding van vroegkinderlijke mishandeling of misbruik. Steeds als ik mijn promotieonderzoek zwaar vind, ga ik weer even terug naar de reden waarom ik dit onderzoek doe en kom ik altijd uit bij deze patiënte. Dan kan ik weer door!