Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu
"Dankzij de opleiding bij Dimence Groep heb ik mij ontwikkeld, zowel op persoonlijk vlak als werkgerelateerd. Het belangrijkste punt van verandering is dat ik dat ik mijn handelen nu theoretisch kan onderbouwen."
Vera
Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
Jonge vrouw

Meedenken in beleid

"Mijn motivatie voor de opleiding hbo-v had te maken met de verandering in taken van een psychiatrisch verpleegkundige en een senior psychiatrisch verpleegkundige. Tijdens het werken als senior verpleegkundige spreken mij vooral de overstijgende taken aan, zoals meedenken in beleid en een verbetering opzetten op de afdeling. Hierin wordt steeds meer onderscheid gemaakt in welke taken passen bij welke functie. Juist omdat ik deze taken leuk vind, heb ik besloten om de hbo-v te gaan doen."

Strakke deadlines

"De opleiding duurt tweeënhalf jaar. Het eerste half jaar vond ik heel pittig is. De deadlines zijn strak en ook moest ik mijn weg nog vinden in wat er van je verwacht wordt op het hbo. Hierbij is een goede planning van belang. Hier heb ik gelukkig geen problemen mee gehad. Om de weg te vinden in het hbo krijg je begeleiding van goede docenten, ze zijn open en eerlijk. Als je vragen hebt, kun je altijd bij een van hun terecht. Na het eerste half jaar wordt de opleiding iets rustiger, je hebt meer tijd om op adem te komen. Wel blijft de planning belangrijk, ook word je door de docenten meer losgelaten. De uitvoering van de opdrachten en toetsen vind ik heel interessant, het is absoluut een aanvulling op je kennis die je al hebt. Wat ik vooral leuk vind, is dat de beroepsproducten een eigen gekozen onderwerp mogen zijn die aansluiten bij de praktijk. Hierbij heb je ook keuze in het format. Door deze vrijheid kun je, je eigen beroepsproduct vormgeven, waardoor het interessant wordt om aan te werken." 

Ontwikkeling

"Dankzij de opleiding heb ik mij ontwikkeld, zowel op persoonlijk vlak als werkgerelateerd. Ik sla nu geen stappen meer over in een proces, dit deed ik voorheen wel. Het belangrijkste punt van verandering is dat ik dat ik mijn handelen nu theoretisch kan onderbouwen. Hierdoor vind ik het ook makkelijker om mijn mening te uiten omdat deze onderbouwd wordt met theorie. Op persoonlijk vlak merk ik dat het mij nu goed lukt om ook naar mijzelf te kijken en te reflecteren op het gevoel, ik kan nu beter mijn grenzen aangeven." 

Vera is inmiddels doorgegroeid naar Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige binnen Dimence Groep.